Lilla Figaro

Mozarts opera, som i sin ursprungsversion är över tre timmar lång, kretsar kring en och samma dag, den galna dagen, Figaros bröllopsdag. Istället för att förbereda inför det stundande bröllopet springer alla omring i sina slutna rum och fokuserar på andra saker.
Figaro, som fått följa med Greve Almaviva till grevens slott, ska äntligen få gifta sig med sin kära Susanna, som arbetar som kammarjungfru åt grevinnan Rosina.
Men Figaro har ställt till det för sig. Tidigare, när han arbetade som barberare i Sevilla, gjorde han affärer med fel personer. Doktor Bartolo lånade ut pengar till Figaro, och lagom till Figaros bröllopsdag vill Doktor Bartolo kräva tillbaka sin skuld.
Samtidigt smider greve Almaviva luriga planer. Han vill förföra Figaros trolovade Susanna genom att stämma träff med henne i parken. Men Susanna tjuvlyssnar på grevens planer och lyckas över- tala grevinnan att byta kläder med henne, och på så sätt lura greven i parken. Allting blir ett enda virrvarr men till slut inser alla att begär, makt och pengar inte löser några problem. Det är ju kärleken de borde fira en dag som denna, den galna dagen som till slut också blir Figaros bröllopsdag.

Figurer som nämns eller syns i föreställningen
Figaro Huvudperson- tidigare Barberaren i Sevilla Susanna Figaros trolovade och grevinnans tjänsteflicka Rosina Grevinnan
Almaviva Greven
Cherubino Ung släkting till greven
Marcellina Skuldkrävare från Sevilla
Doktor Bartolo Skuldkrävare från Sevilla


9 november, 2019
19.00
Konsertsalen
Vuxen 250kr, Barn 125kr

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram