Opera på Möckelsnäs

Minopera kommer tillsammans med Smålandsoperan och Möckelsnäs Trädgård Kulturcentrum att skapa ett koncept för att kunna driva och utveckla både operaprojekt och tvärkonstnärliga projekt. Opera ska ha en naturlig plats på Möckelsnäs och Möckelsnäs Trädgård och Kulturcentrum som vi vill ska bli ett centrum för opera i Sydsverige.

Upplev Möckelsnäs

- en grönare opera

Överraska dina sinnen

"Musik är en högre uppenbarelse än all klokhet och filosofi"

Ludwig van Beethoven

Utbud 2020

Upptäck en grönare opera!

Under 2020 kommer Minopera i samverkan med Smålandsoperan genomföra föreställningar inom både vuxen- och barnopera på Möckelsnäs. I första hand kommer  operauppsättningar att bjudas in för att etablera en första kontakt med publiken och för att kunna ge en fingervisning om vad som kan passa bäst på Möckelsnäs.

Familjesöndag

På familjesöndagar står barnen i fokus, då vi vill ge en blandning av interaktiva operaföreställningar för hela familjen med workshops, tipspromenad, ansiktsmålning, prova på-målning, kostym-prova på, workshops med mera.

Det ska även finnas möjlighet till fika eller en picknick i naturen. För oss är det viktigt att barnen är delaktiga och inte bara kommer och tittar på en föreställning. De ska kunna komma i kontakt med sångarna genom exempelvis olika workshops. Kultur och natur ska ha en naturlig plats i barns liv och uppväxt.

Opera/klassiska konserter

Ett varierat, högkvalitativt utbud även för vuxna behövs för att skapa en attraktiv kulturmiljö. I stället för att åka till större städer som Malmö och Stockholm ges man möjligheter att komma i kontakt med kvalitativ scenkonst även på Möckelsnäs.

Våra Evenemang

Visar alla 3 resultat

Tidigare föreställningar

Serenaden i kärlekens tecken.
Konsertlokalen

Musik, poesi och dramatik med författaren Björn Ranelid, sopranen Lena Hoel, cellisten Anders Aldén samt pianisten Bénédicte Haid. Lena Hoel, […]

Läs mer om..
Wien drömmarnas stad - streaming
Orangeriet

Upplev en äkta Wienerkonsert! Vi hämtar Wien till Möckelsnäs! Lördag den 25 juli kom Wien till Möckelsnäs. Framför Orangeriet upplevde […]

Läs mer om..
Kultur för barn under Corona-pandemin

Nu kan du att hitta en länk här så att du kan streama operaföreställningen. Vill du hjälpa oss att sprida […]

Läs mer om..
menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram