Opera på Möckelsnäs

Minopera kommer tillsammans med Smålandsoperan och Möckelsnäs Trädgård och Kulturcentrum att skapa ett koncept för att kunna driva och utveckla både operaprojekt och tvärkonstnärliga projekt. Opera ska ha en naturlig plats på Möckelsnäs och Möckelsnäs Trädgård och Kulturcentrum vill vi ska bli ett centrum för opera i Sydsverige. 

Vi vill eftersträva en pedagogisk verksamhet, där natur, konst och musik används både som metod och medel för kunskapsförmedling till elever på Möckelsnäs. Flera forskningsresultat visar att kultur har en stark positiv effekt på barns hjärnutveckling och även att man lever längre när man regelbundet konsumerar opera, konst eller lyssnar på klassisk musik. 

Utbud 2020 

Under 2020 kommer Minopera i samverkan med Smålandsoperan genomföra föreställningar inom både vuxen- och barnopera på Möckelsnäs. I första hand kommer  operauppsättningar att bjudas in för att etablera en första kontakt med publiken och för att kunna ge en fingervisning om vad som kan passa bäst på Möckelsnäs. 

Familjesöndag 

På familjesöndagar står barnen i fokus, då vi vill ge en blandning av interaktiva operaföreställningar för hela familjen med workshops, tipspromenad, ansiktsmålning, prova på-målning, kostym-prova på, workshops med mera. 

Det ska även finnas möjlighet till fika eller en picknick i naturen. För oss är det viktigt att barnen är delaktiga och inte bara kommer och tittar på en föreställning. De ska kunna komma i kontakt med sångarna genom exempelvis olika workshops. Kultur och natur ska ha en naturlig plats i barns liv och uppväxt. 

Opera/klassiska konserter 

Ett varierat, högkvalitativt utbud även för vuxna behövs för att skapa en attraktiv kulturmiljö. I stället för att åka till större städer som Malmö och Stockholm ges man möjligheter att komma i kontakt med kvalitativ scenkonst även på Möckelsnäs. 

 

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram