076-8610528
Menu

Musik, poesi och dramatik med författaren Björn Ranelid, sopranen Lena Hoel, cellisten Anders Aldén samt pianisten Bénédicte Haid.

Lena Hoel, sopran
Har sjungit över 30 huvudroller på Kungliga Operan i Stockholm. Som sopransolist har hon gjort otaliga framträdanden i konsertsammanhang, såväl inom- som utomlands.

Anders Aldén, 
Kammarmusiker, har under 40 år varit verksam som cellist i kammarorkestern Musica Vitae i Växjö.
Han har, förutom i Sverige, framträtt i många av Europas länder samt Kina, Japan och USA.

Bénédicte Haid
Franska pianisten som är bosatt i Älmhult sedan 40 år tillbaka. Hon har förutom otaliga konserter som solist och kammarmusiker i Sverige, spelat i de många stora konsertsalar i Europa. Musiken är hennes stora passion och hon ser framemot att spela bland de vackra konstföremål på kulturcentret i Möckelsnäs. 

13:00 lunch för publik som går till första konserten

15:00 första konsert

17:00 andra konsert

18:15 middag för publiken som besöker andra konserten

För oss är det viktigt att värna om både vår publik och våra medarbetare. Därför har vi valt att släppa biljetter till höstens repertoar med ett begränsat antal platser per föreställning (max 50).  Vi hoppas att vi kan erbjuda fler biljetter om förutsättningarna förändras. Vi arbetar för att kunna erbjuda trygga föreställningar och följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

En av Wolfgang Amadeus Mozarts första opera som han skrev när han själv fortfarande var ett barn. - Redan bakgrunden kan inspirera barnen till eget skapande och musicerande.

"Bastien och Bastienne" är inte bara en historia om kärlek utan det handlar även om att hitta sitt eget värde och självförtroende.
Föranmälan krävs!

I anslutning till föreställningen erbjuder vi en workshop för barn.

Kl 14:00 finns möjligheten för barn att skapa sin  egen kostym. 8 barn kan delta. För workshoppen ska man boka gratisbiljetter.

I denna workshop bjuds barnen in till eget skapande. Våra musiker som har pedagogisk utbildning och erfarenhet  har med sig allt som behövs för att barnen kan få skapa sina egna kostym som de sedan kan få använda under efterföljande föreställning. Under anledning kan barnen välja fritt mellan olika djurkostym. Svårighetsgrad anpassas till barnens ålder och kunskaper av våra erfarna pedagoger.

Föreställningen börjar kl 15:00.

Den 1 aug är Möckelsnäs Trädgårdar abonnerat, det ska firas bröllop!

Välkomna den 2 augusti då vi åter har öppet för allmänheten.

Lördagen den 9 november gästar Smålandsoperan Möckelsnäs!

17.00 Serveras kvällens operamiddag i herrgårdens matsal

19.00 Föreställningen börjar i Möckelsnäs Trädgårds konsertsal
Kvällen bjuder på en kortare version av Mozarts opera, Lilla Figaro. Som kretsar kring en och samma dag, den galna dagen, Figaros bröllopsdag. Istället för att förbereda inför det stundande bröllopet springer alla omkring i sina slutna rum och fokuserar på andra saker.

21.00 Dessert serveras på herrgården för dig som önskar att dela upp middagen. Givetvis går det att äta hela middagen innan föreställningens start.

Operapaketet med övernattning

3-rättersmiddag, operabiljetter och övernattning
Pris/person i enkelrum 2.020:-
Pris/person i dubbelrum 1.575:-

Operapaketet

3-rättersmiddag & operabiljetter
Pris: 750:-/person


 

Den 19/7 0 21/7 är Möckelsnäs Trädgårdar abonnerat, det ska firas bröllop i dagarna tre!

Välkomna den 22 juli då vi åter har öppet för allmänheten.

Den 26/7 är Möckelsnäs Orangeri (caféet) abonnerat!

Välkomna den 27 juli då vi åter har öppet för allmänheten.

Den 19/7 0 21/7 är Möckelsnäs Trädgårdar abonnerat, det ska firas bröllop i dagarna tre!

Välkomna den 22 juli då vi åter har öppet för allmänheten.

Mozarts opera, som i sin ursprungsversion är över tre timmar lång, kretsar kring en och samma dag, den galna dagen, Figaros bröllopsdag. Istället för att förbereda inför det stundande bröllopet springer alla omring i sina slutna rum och fokuserar på andra saker.
Figaro, som fått följa med Greve Almaviva till grevens slott, ska äntligen få gifta sig med sin kära Susanna, som arbetar som kammarjungfru åt grevinnan Rosina.
Men Figaro har ställt till det för sig. Tidigare, när han arbetade som barberare i Sevilla, gjorde han affärer med fel personer. Doktor Bartolo lånade ut pengar till Figaro, och lagom till Figaros bröllopsdag vill Doktor Bartolo kräva tillbaka sin skuld.
Samtidigt smider greve Almaviva luriga planer. Han vill förföra Figaros trolovade Susanna genom att stämma träff med henne i parken. Men Susanna tjuvlyssnar på grevens planer och lyckas över- tala grevinnan att byta kläder med henne, och på så sätt lura greven i parken. Allting blir ett enda virrvarr men till slut inser alla att begär, makt och pengar inte löser några problem. Det är ju kärleken de borde fira en dag som denna, den galna dagen som till slut också blir Figaros bröllopsdag.

Figurer som nämns eller syns i föreställningen
Figaro Huvudperson- tidigare Barberaren i Sevilla Susanna Figaros trolovade och grevinnans tjänsteflicka Rosina Grevinnan
Almaviva Greven
Cherubino Ung släkting till greven
Marcellina Skuldkrävare från Sevilla
Doktor Bartolo Skuldkrävare från Sevilla

INSTÄLLT!

Mikael Thomasson, berättarpedagog, Sagobygden

Sagobygden har blivit upptaget på Unescos register över goda metodiska exempel på hur man kan arbeta med att trygga immateriella kulturarv, i vårt fall, den muntliga berättartraditionen. 

En berättarföreställning om barndomens kärlek, glädje och oro. Det är också historien om att växa upp med en psykotisk mamma. Allt berättat utifrån ett barns perspektiv. Berättelsen bygger på verkliga händelser där fantasin har en viktig roll

Mikael Thomasson är Berättarpedagog på Sagobygden, föreläsare och berättare. Han är lärare på universitetskursen ”Muntligt berättande i förskola och skola”. Dessutom har han skrivit boken ”Värdefulla sagor”, tillsammans med Per Gustavsson. Under alla år har Mikael i sina berättarföreställningar blandat tradition och nutid med stoff ur sitt egna liv. Hans närvaro och förmåga att fånga sin publik gör honom till en mycket uppskattad berättare på scen.

Sagt om föreställningen:
”En fantastisk föreställning”
”Jag blev berörd till tårar av en berättelse ur verkliga livet.”

”Härlig blandning av humor och allvar”

”Mikael Thomasson berättade om sin barndom med en kärleksfull men inte alltid frisk mamma. Ingen gick oberörd därifrån.”

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Njut en helg av konst!

31-8 – 1/9

Älmhults Konstförening anordnar konstrunda i Älmhult 31 aug-1sep tillsammans med partners.

En hel helg där konstnärerna kommer att öppna sina ateljéer, både konstnärer på uppgång så väl som väl etablerade. Du kommer både få uppleva den härliga naturen runt omkring Älmhult som när du tar en tur ut till Möckelsnäs konsthall eller Loshult för att kicka in i de öppna ateljerna omkring och ta en kafe i det ny öppnade kafet. Följ Älmhults Konstförening på instagram för senaste uppdateringar.

 

Länk till Älmhults Konstförening med mer info:

Älmhults konstrundan 2019

Ladda ner hela programmet som pdf: 2019-folder-A4 (2)

Schema konstrundan

 

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Älmhults konstförening

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram