Älmhults kommun bjuder på operaglädje i juletider med två julkonserter från Möckelsnäs Trädgård och Kulturcentrum.

Se föreställningen här:

INSTÄLLT PGA CORONA

Nu ser vi alla till att hjälpa till att stoppa smittspridningen. Vi gör det genom att ställa in vårt konsertprogram från och med nu till 1 december. Alla med biljetter till " Camerata Nordica Sextett & Ann Roach" den 13/11 och till Smålandsoperans "Min egen lilla liten" den 22/11 kommer att kontaktas och få pengarna tillbaka. Vi försöker hitta nya datum för båda föreställningar när läget har förbättrats och hoppas få välkomna er tillbaka för att uppleva konserter hos oss snart igen!Håll i, håll ut och håll avstånd! 😢

En nyskriven barnopera med musik av Jonatan Sersam, baserad på en bok av Ulf Stark.

Smålandsoperans föreställning "Min egen lilla liten" är en berättelse om närhet och längtan, hopp, saknad och villkorslös, evig kärlek. Varelsen bor ensam i en grotta och allt känns hopplöst. En dag kommer det dock in en gnista i den mörka grottan, och en ny värld öppnas upp.

INSTÄLLT PGA CORONA

Nu ser vi alla till att hjälpa till att stoppa smittspridningen. Vi gör det genom att ställa in vårt konsertprogram från och med nu till 1 december. Alla med biljetter till " Camerata Nordica Sextett & Ann Roach" den 13/11 och till Smålandsoperans "Min egen lilla liten" den 22/11 kommer att kontaktas och få pengarna tillbaka.
Vi försöker hitta nya datum för båda föreställningar när läget har förbättrats och hoppas få välkomna er tillbaka för att uppleva konserter hos oss snart igen!
Håll i, håll ut och håll avstånd! 😢
 

I Lidholm
Tre sånger for mezzosopran och stråkar

Joseph Haydn
Stråktrio Op. 53 Nr. 2 i Bess-dur

O. Respighi
Il Tramonto for Mezzo Sopran och stråkar

paus

Antonin Dvořák
Stråksextett i A-dur Op. 48

Sopran Ann Roach
Violin
 Colin Scobie, Camille Vasseur
Viola Manuel Vioque-Judde, Alva Rasmussen
Cello Sabina Sandri-Olsson, Zéphyrin Rey-Bellet

Camerata Nordica sextett består av medlemmar ur orkestern som regelbundet samlas från Europas alla hörn för att spela i Cameratans produktioner. Efter 2019 års succé med Brahms första sextett och Tjajkovskijs Souvenir de Florence, fortsätter nu våra musiker att utforska denna repertoar med Brahms mer mogna andra sextett och Dvoraks vackert folkmusikaliskt inspirerade sextett. Den som av Brahms beskrev som ”unendlish schön”.

I denna konsert inleder Camerata Nordica ett exklusivt samarbete med mezzosopranen Ann Roach som är utbildad på Guildhall School of Music and Drama i England. Anns repertoar spänner från opera till kyrkomusik och symfoniska verk och har bl.a. gjort Fiordiligi i Mozarts Cosi fan tutteMarcellina i Figaros BröllopMicaela i Carmen och Alisa i Lucia di Lammermoor.

Föreställningen är coronaanpassad, vi har stora ytor för att kunna hålla avstånd. Vid konserten erbjuder vi även en matchande meny som kan bokas tillsammans med konserten.

Förrätt: Pilgrimsmussla, kastanjepuré, salvia.

Varmrätt: Timjansgravad hjort, kantareller, svartrot,

potatiskaka, rödvinssås.

Dessert: Mörk chokladkaka, kanderad apelsin, fikonglass.

Middag serveras kl 18

Föranmälan krävs!

Musik, poesi och dramatik med författaren Björn Ranelid, sopranen Lena Hoel, cellisten Anders Aldén samt pianisten Bénédicte Haid.

Lena Hoel, sopran
Har sjungit över 30 huvudroller på Kungliga Operan i Stockholm. Som sopransolist har hon gjort otaliga framträdanden i konsertsammanhang, såväl inom- som utomlands.

Anders Aldén, 
Kammarmusiker, har under 40 år varit verksam som cellist i kammarorkestern Musica Vitae i Växjö.
Han har, förutom i Sverige, framträtt i många av Europas länder samt Kina, Japan och USA.

Bénédicte Haid
Franska pianisten som är bosatt i Älmhult sedan 40 år tillbaka. Hon har förutom otaliga konserter som solist och kammarmusiker i Sverige, spelat i de många stora konsertsalar i Europa. Musiken är hennes stora passion och hon ser framemot att spela bland de vackra konstföremål på kulturcentret i Möckelsnäs. 

13:00 lunch för publik som går till första konserten

15:00 första konsert

17:00 andra konsert

18:15 middag för publiken som besöker andra konserten

För oss är det viktigt att värna om både vår publik och våra medarbetare. Därför har vi valt att släppa biljetter till höstens repertoar med ett begränsat antal platser per föreställning (max 50).  Vi hoppas att vi kan erbjuda fler biljetter om förutsättningarna förändras. Vi arbetar för att kunna erbjuda trygga föreställningar och följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

En av Wolfgang Amadeus Mozarts första opera som han skrev när han själv fortfarande var ett barn. - Redan bakgrunden kan inspirera barnen till eget skapande och musicerande.

"Bastien och Bastienne" är inte bara en historia om kärlek utan det handlar även om att hitta sitt eget värde och självförtroende.
Föranmälan krävs!

I anslutning till föreställningen erbjuder vi en workshop för barn.

Kl 14:00 finns möjligheten för barn att skapa sin  egen kostym. 8 barn kan delta. För workshoppen ska man boka gratisbiljetter.

I denna workshop bjuds barnen in till eget skapande. Våra musiker som har pedagogisk utbildning och erfarenhet  har med sig allt som behövs för att barnen kan få skapa sina egna kostym som de sedan kan få använda under efterföljande föreställning. Under anledning kan barnen välja fritt mellan olika djurkostym. Svårighetsgrad anpassas till barnens ålder och kunskaper av våra erfarna pedagoger.

Föreställningen börjar kl 15:00.

Den 1 aug är Möckelsnäs Trädgårdar abonnerat, det ska firas bröllop!

Välkomna den 2 augusti då vi åter har öppet för allmänheten.

Lördagen den 9 november gästar Smålandsoperan Möckelsnäs!

17.00 Serveras kvällens operamiddag i herrgårdens matsal

19.00 Föreställningen börjar i Möckelsnäs Trädgårds konsertsal
Kvällen bjuder på en kortare version av Mozarts opera, Lilla Figaro. Som kretsar kring en och samma dag, den galna dagen, Figaros bröllopsdag. Istället för att förbereda inför det stundande bröllopet springer alla omkring i sina slutna rum och fokuserar på andra saker.

21.00 Dessert serveras på herrgården för dig som önskar att dela upp middagen. Givetvis går det att äta hela middagen innan föreställningens start.

Operapaketet med övernattning

3-rättersmiddag, operabiljetter och övernattning
Pris/person i enkelrum 2.020:-
Pris/person i dubbelrum 1.575:-

Operapaketet

3-rättersmiddag & operabiljetter
Pris: 750:-/person

[download id="2099"]

 

Den 19/7 0 21/7 är Möckelsnäs Trädgårdar abonnerat, det ska firas bröllop i dagarna tre!

Välkomna den 22 juli då vi åter har öppet för allmänheten.

Den 26/7 är Möckelsnäs Orangeri (caféet) abonnerat!

Välkomna den 27 juli då vi åter har öppet för allmänheten.

Den 19/7 0 21/7 är Möckelsnäs Trädgårdar abonnerat, det ska firas bröllop i dagarna tre!

Välkomna den 22 juli då vi åter har öppet för allmänheten.

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram