På fredag stänger vi 15:00, lördag åter ordinarie tider!

Möckelsnäs trädgård och kultur

Reko ring Älmhult

Lokala skafferiet

Älmhult Biodlarförening

Älmhults Trädgårdsförening

Den här helgen är det den årliga konstrundan i Älmhults kommun!
Här under är en länk till alla aktiviteter denna helg!

Älmhults konstrundan 2020

Den 1 aug är Möckelsnäs Trädgårdar abonnerat, det ska firas bröllop!

Välkomna den 2 augusti då vi åter har öppet för allmänheten.

Sommaren handlar så mycket om sinnesupplevelser. Här ser ni tre favoritdofter: Linden, Rosorna- här Maiden's Blush och Gulmåran. De har verkligen, var och en, förmågan att fylla luften med doft.😊Välkomna ut och njut av sinnesupplevelser: Dofter, vacker natur, konst och gofika.

Juni i Trädgården. En väldigt varm månad där det blev både nyanläggning av Visningsrabatten, Woodlandet och Rosenträdgården, men också tid att ta in den vackra Trädgården med sin rikedom av blommor. 

Efter många, många svettiga timmar denna underbara försommar, har nu woodlandet börjat ta form. Jorden, gångarna, träd, buskar och perenner är på plats. Skugghuset, vattnet, skyltar vid växterna och flis i gångarna kommer. Några av de nya invånarna i woodlandet som ni ser är Mandelträd, Valnötsträd, Mullbär, Kopparlönn, Tulpanträd, Japanskt körsbär, Rhododendron och Hortensia.
Trollhassel, Hänglärk och många skuggälskande perenner träffar ni också på.
Nu är det bara att vänta på att det ska växa sig riktigt stort och lummigt!
Välkomna!

Lyfte blicken från lunchlådan ...alltså vilka vackra äppelblomsknoppar mot päronträdet i bakgrunden!! Varje dag ser man något nytt, vackert i denna trädgård. Idag skickade jag beställningen på jord och nya buskar, träd och perenner till Woodlandet! Öppnar 6 juni! Längtar! Idag surrar det i trädgården!!!

Här testas den planerade rosenträdgården! Färger, höjder, helheten. Känner mig väldigt nöjd! Några justeringarsen ska jag sätta mig och beställa. Valt friska rosor från olika rosgruppersom Floribunda, Moschata, Polyantha, Rugosa, Tehybrid, Moderna buskrosor och några till. Lars-Åke Gustavsson, rosexpert, har varit en stor inspiratör. Snart börjar vi förbereda rosbäddarna i trädgården.

Blåsipporna har fått en ny plats i det blivande woodlandet och gillade den! Underbart att strosa runt i vårsolen och se det spira. Så hoppfullt!

Här är några av årets pelargonsticklingar som kommer att finnas till försäljning i vår! Vad sägs om sorter som "Angels Perfume", "Lady Plymouth" eller "Attar of Roses" som några av dem heter!

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram