Älmhults kommun bjuder på operaglädje i juletider med två julkonserter från Möckelsnäs Trädgård och Kulturcentrum.

Se föreställningen här:

Under rådande omständigheter har vi bestämt oss för att ställa in våra julbord i restaurangen och erbjuder istället att ta julbordet hem till er eller ert företag. Vi har valt ut godbitar av vårt julbord som vi tycker kan ge en komplett känsla av den genuina svenska julen. Allt är lagat från grunden och med mycket kärlek och omtanke om er, våra råvaror och vår natur.
Julmaten kan levereras direkt till er dörr om ni önskar eller så hämtar ni det hos oss. Vi har fina vegetariska och allergivänliga alternativ, det är bara att höra av sig om ni vill veta mer om det.


Här finns en länk så du kan se eller ladda hem en pdf.

Vår Foodtruck erbjuder genuint småländskt mathantverk, allt lagat från grunden. Eftersom vi värnar om djur och natur väljer vi ekologiska och närproducerade varor och använder förpackningar och engångsartiklar som är tillverkade av återvinningsbara eller nedbrytbara material.


Här finns en länk så du kan se eller ladda hem en pdf.

Digital tipspromenad för hela familjen i Möckelsnäs 
I samarbete med Xrundan och Leader Linné arrangerar vi en digital tipspromenad i Möckelsnäs. Ta med mobilen, vandra i den underbara naturen, ta en fika i vår restaurang och vinn en underbar lunch för två och andra fina priser.
Vi arrangerar Älmhults första Xrunda, en digital tipspromenad för hela familjen. Det är en vacker runda på 2,4 km i en blandad terräng som går genom Kronans och Möckelns naturreservat.Tipspromenaden startar och slutar framför Orangeriet på Möckelsnäs.
Det du behöver göra är att ladda ner appen ”Xrundan” från App store eller Google play. Mer info hur det funkar hittar du här: https://xrundan.com/så-här-gör-du
Därefter är det fritt fram att börja. Vi har skapat en exklusiv runda med frågor som handlar om Möckelsnäs, natur och kultur. Din personlig kod för rundan får du på plats.
Med hjälp av kartan i appen ser du hur rundan går.
Länk till Möckelsnäs xrundan: https://bana.xrundan.com/%C3%A4lmhult
Pris: 25 kr och 15 kr per barn, betala spå plats.

Pga FHMs rekommendationer krävs föranmälan. Kom bara när du är frisk, håll avstånd och följ FHMS rekommendationer!

Bä bä krokodil

En föreställning för alla som gillar att sjunga

Vår första pjäs för åldersgruppen 1-3.

En underbar historia om vänskapen mellan en krokodil och ett lamm och hur musik för samman alla.

En föreställning för alla som gillar att sjunga. Här är alla inbjudna att sjunga med för att hjälpa Klara krokodil och sin bästa vän Lasse lamm att hitta rätt sång. För visst känner alla till den kända barnvisan om krokodilen "Bä bä krokodil"... eller hur var det nu?

Mycket bus och skratt och ännu mera

sång för dem allra yngsta!

Musik, poesi och dramatik med författaren Björn Ranelid, sopranen Lena Hoel, cellisten Anders Aldén samt pianisten Bénédicte Haid.

Lena Hoel, sopran
Har sjungit över 30 huvudroller på Kungliga Operan i Stockholm. Som sopransolist har hon gjort otaliga framträdanden i konsertsammanhang, såväl inom- som utomlands.

Anders Aldén, 
Kammarmusiker, har under 40 år varit verksam som cellist i kammarorkestern Musica Vitae i Växjö.
Han har, förutom i Sverige, framträtt i många av Europas länder samt Kina, Japan och USA.

Bénédicte Haid
Franska pianisten som är bosatt i Älmhult sedan 40 år tillbaka. Hon har förutom otaliga konserter som solist och kammarmusiker i Sverige, spelat i de många stora konsertsalar i Europa. Musiken är hennes stora passion och hon ser framemot att spela bland de vackra konstföremål på kulturcentret i Möckelsnäs. 

13:00 lunch för publik som går till första konserten

15:00 första konsert

17:00 andra konsert

18:15 middag för publiken som besöker andra konserten

För oss är det viktigt att värna om både vår publik och våra medarbetare. Därför har vi valt att släppa biljetter till höstens repertoar med ett begränsat antal platser per föreställning (max 50).  Vi hoppas att vi kan erbjuda fler biljetter om förutsättningarna förändras. Vi arbetar för att kunna erbjuda trygga föreställningar och följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Stängt tillsvidare pga Corona!

Fredrik Lidqvist visar sina fantastiska träsnitt. Nu har vi också en stor installation med Kaj Engströms dockor i betong. Utställningen pågår till 20 December.

Höstutställning 5 september till 20 december.

Öppet  lördagar och söndagar 11 - 17 om inte annat anges. 

På fredag stänger vi 15:00, lördag åter ordinarie tider!

En av Wolfgang Amadeus Mozarts första opera som han skrev när han själv fortfarande var ett barn. - Redan bakgrunden kan inspirera barnen till eget skapande och musicerande.

"Bastien och Bastienne" är inte bara en historia om kärlek utan det handlar även om att hitta sitt eget värde och självförtroende.
Föranmälan krävs!

I anslutning till föreställningen erbjuder vi en workshop för barn.

Kl 14:00 finns möjligheten för barn att skapa sin  egen kostym. 8 barn kan delta. För workshoppen ska man boka gratisbiljetter.

I denna workshop bjuds barnen in till eget skapande. Våra musiker som har pedagogisk utbildning och erfarenhet  har med sig allt som behövs för att barnen kan få skapa sina egna kostym som de sedan kan få använda under efterföljande föreställning. Under anledning kan barnen välja fritt mellan olika djurkostym. Svårighetsgrad anpassas till barnens ålder och kunskaper av våra erfarna pedagoger.

Föreställningen börjar kl 15:00.

Möckelsnäs trädgård och kultur

Reko ring Älmhult

Lokala skafferiet

Älmhult Biodlarförening

Älmhults Trädgårdsförening

Den här helgen är det den årliga konstrundan i Älmhults kommun!
Här under är en länk till alla aktiviteter denna helg!

Älmhults konstrundan 2020

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram