Upplev en äkta Wienerkonsert!

Vi hämtar Wien till Möckelsnäs!

Lördag den 25 juli kom Wien till Möckelsnäs. Framför Orangeriet upplevde våra besökare en äkta Wienermusik med solister från Kronoberg, Jönköping och Wien i klassiska kostymer. Dagen till ära erbjöds före konsertens början en härlig österrikisk inspirerad meny!

Följ med oss på en musikalisk resa till drömmarnas stad, Wien!

Fick ni inte tag i biljetter?

Eller vill ni se föreställningen igen?

Länken aktiveras 27 juli!

Vi streamer hela föreställningen, följ nedan länk:

Klicka här för att streama i ett nytt fönster

Länken ligger uppe 14 dagar

Herzlich Willkommen!

GLASSKULPTURER - MÅLERI

"Natten är ute och ränner"

Ulrica Hydman Vallien

Bertil Vallien

Roger Svensson

SOMMARUTSTÄLLNING

GLASSKULPTURER - MÅLERI

Bertil Vallien, glasskulptur

Ulrica Hydman Vallien, glasskulptur

Roger Svensson, måleri

Konsthallen 13 juni - 13 augusti

Konsthallen rymmer en 700 kvadratmeter stor utställningsyta och ambitionen är att hålla en hög konstnärlig nivå. Här planeras att använda en del till en fast utställningsyta för en privat konstsamling. Utöver denna del kommer lokalen att användas för olika kulturella ändamål. Den skall även kunna användas som mingelyta vid konferenser samt tjäna som serveringsyta för den nya restaurangdelen. Även en flexibel scen är inplanerad för evenemang som musikframträdanden, föredrag med mera.

Näst sista helgen för Leif Olaussons och Kaj Engströms utställning.

Öppet Lörd.- Sönd. 12-17

Välkomna!

Vernissage lördag 2 november kl.12.00

Utställningen pågår under tiden 

2 november - 31 januari 2020. 

Öppet under november 

lör - sön mellan kl 12.00 - 17.00 

 

Mozarts opera, som i sin ursprungsversion är över tre timmar lång, kretsar kring en och samma dag, den galna dagen, Figaros bröllopsdag. Istället för att förbereda inför det stundande bröllopet springer alla omring i sina slutna rum och fokuserar på andra saker.
Figaro, som fått följa med Greve Almaviva till grevens slott, ska äntligen få gifta sig med sin kära Susanna, som arbetar som kammarjungfru åt grevinnan Rosina.
Men Figaro har ställt till det för sig. Tidigare, när han arbetade som barberare i Sevilla, gjorde han affärer med fel personer. Doktor Bartolo lånade ut pengar till Figaro, och lagom till Figaros bröllopsdag vill Doktor Bartolo kräva tillbaka sin skuld.
Samtidigt smider greve Almaviva luriga planer. Han vill förföra Figaros trolovade Susanna genom att stämma träff med henne i parken. Men Susanna tjuvlyssnar på grevens planer och lyckas över- tala grevinnan att byta kläder med henne, och på så sätt lura greven i parken. Allting blir ett enda virrvarr men till slut inser alla att begär, makt och pengar inte löser några problem. Det är ju kärleken de borde fira en dag som denna, den galna dagen som till slut också blir Figaros bröllopsdag.

Figurer som nämns eller syns i föreställningen
Figaro Huvudperson- tidigare Barberaren i Sevilla Susanna Figaros trolovade och grevinnans tjänsteflicka Rosina Grevinnan
Almaviva Greven
Cherubino Ung släkting till greven
Marcellina Skuldkrävare från Sevilla
Doktor Bartolo Skuldkrävare från Sevilla

I sommar ställer Arne Persson ut sitt måleri som en uppstart för konsthallen.

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram