INSTÄLLT!

Mikael Thomasson, berättarpedagog, Sagobygden

Sagobygden har blivit upptaget på Unescos register över goda metodiska exempel på hur man kan arbeta med att trygga immateriella kulturarv, i vårt fall, den muntliga berättartraditionen. 

En berättarföreställning om barndomens kärlek, glädje och oro. Det är också historien om att växa upp med en psykotisk mamma. Allt berättat utifrån ett barns perspektiv. Berättelsen bygger på verkliga händelser där fantasin har en viktig roll

Mikael Thomasson är Berättarpedagog på Sagobygden, föreläsare och berättare. Han är lärare på universitetskursen ”Muntligt berättande i förskola och skola”. Dessutom har han skrivit boken ”Värdefulla sagor”, tillsammans med Per Gustavsson. Under alla år har Mikael i sina berättarföreställningar blandat tradition och nutid med stoff ur sitt egna liv. Hans närvaro och förmåga att fånga sin publik gör honom till en mycket uppskattad berättare på scen.

Sagt om föreställningen:
”En fantastisk föreställning”
”Jag blev berörd till tårar av en berättelse ur verkliga livet.”

”Härlig blandning av humor och allvar”

”Mikael Thomasson berättade om sin barndom med en kärleksfull men inte alltid frisk mamma. Ingen gick oberörd därifrån.”

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram