I MIA´s smedja blir silver, järn och skrot till änglar, träd och annat som gör mig glad! Lite krokigt, lite knasigt och – precis som vi människor – inget exemplar riktigt det andra likt. Hos mig kan du hitta en unik present eller unna dig själv något fint. Delad glädje är dubbel glädje!

Skaparlusten har på olika sätt funnits med mig genom livet, men riktigt rätt hittade jag först när jag utbildat mig till svetsare. Under tio år arbetade jag i industrin, var licensierad i flera svetsmetoder och trivdes gott! Med tiden började jag utforska vad jag kunde skapa av det jag och mina arbetskamrater kastade i containern. Skrot - vilken fantastisk källa till kreativitet! Jag var fast och tog steget att starta MIA´s smedja parallellt med min anställning.

Numera jobbar jag deltid som produktionsberedare och fortsätter med liv och lust att skapa smycken, inredning och ting till trädgård och uteplats i mitt eget företag. Att starta svetsen gör mig lycklig! Jag använder fortfarande skrot som material, så lång det är möjligt. Överblivet, återvunnet och tillvarataget ger det liv i mina skapelser och med tanke på vår miljö känns det så rätt!

Till mina smycken använder jag däremot nytt 925 sterling silver och ibland lite koppar eller mässing. Att arbeta med silver har jag lärt via kvällskurser i olika studieförbund och genom att experimentera på egen hand. Olika metaller med olika egenskaper, men samma härliga känsla och skaparglädje!

Jag har så fantastiskt roligt med mitt  hantverk och min önskan är att skicka med av min känsla till den som bär mina smycken eller har mina alster i sin närhet. Kärlek, glädje eller tröst – vad än man just då behöver!

Mitt namn är Maja Ternström och jag är uppvuxen här på Möckelsnäs. Denna vackra plats har alltid gett mig inspiration och idéer till mina smyckeskreationer.

Efter att ha suttit som guldsmedslärling i Stockholm i fem år och parallellt gått på guldsmedshögskolan i Köpenhamn (som avslutades med gesällprov 2009) är jag numera bosatt i Malmö. Jag skapar smycken i guld och silver och matchar ofta med ädelstenar.

Känslan av att smida, såga och fila gör mig lycklig! Att skapa något helt unikt utifrån en bit metall är svårslaget.

Om ni vill se hur jag arbetar, följ mig på Instagram Majaternstromjewelry

SMAELTA är den trolska småländska naturen genom munblåst glas.

En glasvas med former hämtade från skogen, sjöarna och ängarna.

Ritat i Älmhult. Munblåst i Bergdala.

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram