076-8610528

13:e Bagaren

Jag har alltid varit intresserad av bakning och år 2017 fick jag en efterlängtad plats i tältet i Hela Sverige Bakar och tog därefter tag i drömmen om att ha bakningen som yrke. Så nu jobbar jag bara deltid som matte- och fysiklärare på gymnasiet i Älmhult och halvtid med mitt företag 13:e Bagaren. För mig är bakningen någonstans där jag hittar ro, där jag får utlopp för min kreativitet och kan skapa något som andra blir glada över.

För mig är det extremt viktigt vad det är jag bakar med. Jag använder så mycket ekologiska och kravmärkta ingredienser som möjligt, alltid äkta smör samt kvalitetschoklad från Valrhona. Själv vill jag veta vad jag stoppar i mig och jag tror på att när man väl unnar sig en bakelse eller ett underbart gott bröd så vill man inte ha några tillsatser, färgämnen eller konstgjorda aromer, det ska vara lyxigt och gott rakt igenom. Jag vill låta bären, mjölet, moscovadosockret eller vad det än är få träda fram och sätta sin egen prägel på bakverket. Att få baka i säsong är fantastiskt för då får smakerna komma fram så mycket tydligare! Jag gör allt från grunden: degar, bottnar, sylter, mousser, krämer, glasyrer osv. Det är ett hantverk som kräver sin tid men jag tror på att skillnaden märks. Om jag lägger min själ i något, inte slutar förrän jag är nöjd och vågar att utmana mig själv så kan jag leverera något riktigt bra och kanske få upp någon annans ögon på en ny smakkombination eller ett bakverk de aldrig testat förut!

phone-square linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram