Sommartid i Trädgården

Högsommar i Trädgården……Juni blev en väldigt varm månad där det blev både nyanläggning av Visningsrabatten, Woodlandet och Rosenträdgården, men också tid att ta in den vackra Trädgården med sin rikedom av blommor.

Nu är det högsommar och efter en svalare period med inslag av regn mår Trädgården alldeles utmärkt. När jag går runt och tittar på alla nyplanterade växter så ser jag att de verkligen håller på att etablera sig. Nya skott skjuts och alla nyplanterade rosor sätter knopp och blommar. För en vecka sedan var jag på en tur ner till Flora Linnéa och köpte fler rosor till Rosenträdgården. Fick inte tag på riktigt alla som jag beställde i våras så nu fyller jag ut med andra raringar.

I Helsingborg hämtar jag också mina små nyttodjur som hjälper mig att hålla ohyra borta från orangeriet. Det är ett fint företag som heter Lindesro som säljer hjälpredorna, och det funkar. Nöjd är Trädgårdsmästaren!

Pelargonerna i orangeriet växer så det knakar och vi har svårt att hålla jämna steg med arbetet att ta sticklingar och plantera om. Kan inte låta bli att tänka på hur det såg ut när jag kom in i orangeriet i mars för ett och ett halvt år sedan och hittade en tynande samling pelargoner. Helt otroligt vilken kraft det finns i naturen ändå. Lite kärlek och omsorg var allt som behövdes!

Välkomna hit och njut av allt det vackra, både naturen runt omkring och vår underbara Trädgård och vill man ha med något hem som minne så finns Trädgårdsbutiken med både konsthantverk, vaser, krukor och annat smått och gott men också såklart lite rara växter.

Varma sommarhälsningar från Karin

menu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram